Pobresa

Josep Juanbaró, [email protected] – SDRCA, Assoc. – Les Corts – 4 de juliol de 2021

Pobresa és un mot que té vàries entrades en el Diccionari normatiu valencià. La que ens ocupa segons el Dret és: Condició de la persona que es troba en un estat de misèria relatiu o es veu privat, no ja del sosteniment, sinó dels mitjans necessaris en certes eventualitats, com ara la malaltia.

La pobresa és un estat que es troba des de la major negror dels temps. La història de la Humanitat sempre ha conegut pobres. Pobre és el que està desproveït de recursos econòmics, de béns, de riqueses. La pobresa també pot ser una virtut moral que ordena la conducta humana en relació amb els béns del món i que pot exigir fins i tot el despreniment material voluntari.

Es pot viure voluntàriament en pobresa, però la pobresa pot ser conseqüència de la manca involuntària de recursos. Missioners de diverses religions intenten mitigar la pobresa involuntària. La ment està molt condicionada per la pobresa, però la pobresa està també condicionada per la ment. És un cercle viciós.

La pobresa és un mal estès arreu del món, ara i sempre. La pobresa és com una plaga bíblica. És difícil comparar la pobresa entre països, però això és tema d’especialistes com ara els que dominen les estadístiques. Hi ha algun país que reivindica haver eliminat la pobresa

Una forma d’allunyar-se de la pobresa pot ser estudiar acadèmicament perquè afavoreix l’ordre de la ment. Saber més també pot ajudar